Αρνί στη γάστρα με φρέσκα φασολάκια

· Ενότητα:


Για τη συνταγή χρησιμοποιήσαμε ένα μπούτι αρνιού, ένα κιλό φρέσκα φασολάκια, τέσσερα καρότα, τρεις φρέσκιες ντομάτες, ένα ξερό κρεμμύδι, τρεις σκελίδες σκόρδο, άνηθο και μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ελαιόλαδο.

Για τη μαρινάδα χρειαστήκαμε ένα μπουκάλι κρασί λευκό, μία κουταλιά του γλυκού θυμάρι, μία κουταλιά του γλυκού δεντρολίβανο, μία κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι και μία κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο, λίγο αλάτι.


Βάλαμε το κρέας στη μαρινάδα και το αφήσαμε για τουλάχιστον ένα 6ωρο.

Καθαρίσαμε τα φασολάκια και τα πλύναμε, κόψαμε σε ροδέλες τα καρότα, ψιλοκόψαμε κρεμμύδι και σκόρδο, άνηθο και μαιντανό, τρίψαμε στον τρίφτη την ντομάτα.




Στη γάστρα τοποθετήσαμε πρώτα τα φασολάκια, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο. Από πάνω βάλαμε το μπούτι κομμένο σε μερίδες και έπειτα ρίξαμε τη φρέσκια ντομάτα με τον άνηθο και τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Περιχύσαμε τα υλικά με λίγο ελαιόλαδο και προσθέσαμε περίπου τρία ποτήρια νερό.

Ψήσαμε για περίπου δύο ώρες σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία στον φούρνο της κουζίνας.

Αφήστε το σχόλιό σας...